HH
SV / EN

Arbeten Samarbeten Verksamhet Om mig

HH
 
THE STONEPORTAL Olof Thiel har gjort filmen "THE STONEPORTAL". Olof har använt en del av mitt stycke Lemuriel i filmen. Inget regelrätt samarbeta alltså, men jag är ändå med på ett hörn i Olofs fantastiskt vackra film. THE STONE PORTAL

Hopp, drömmar & förbjudna hågkomster "Hopp, drömmar & förbjudna hågkomster" är ett samarbete mellan Magnus Johansson och mig själv. Magnus tog dia-bilderna vid tiden för demonstrationerna på Himmelska fridens torg i Peking, Kina 1989. Efteråt har vi klippt ihop dem till en video och lagt på 4-kanalig musik. Ljudkällorna i musiken är dels Magnus egen berättelse om tiden då bilderna togs, dels bearbetningar av inspelningar av den Kinesiska nationalsången och Internationalen. Video (öppnas i ett popupfönster)

Qawwali "I will go with the yogi". Musik av Emma Margetson, Charlie Lockwood, Scott Wilson och mig själv. Video av Tasawar Bashir. Se en snutt (öppnas i ett popupfönster)

The Forest The Forest är ett samarbete mellan Marie-Louise Crawley (koreograf och dansare), Madalena Brak-Lamy (dansare) och mig själv. Stycket skapades under nio dagar med finansiering av ACE (Arts Council England). Projektet avslutades med en föreställning på MAC i Birmingham. Föreställningen är 34 minuter lång och har åttakanaligt ljud.

Xtra hogtalare (beskuren) Ny CD: XTRA HÖGTALARE (Electron Records). 25/1 2013 hölls en releasefest på Fylkingen. Musik av Girilal Baars, Eva Erbenius, Helene Hedsund, Magnus Johansson, Mathias Josefson, Boa Pettersson och Leonard Tsouo framfördes.  

Maria Montner: Parasoll i park (beskuren) Hösten 2012 gjorde jag och Magnus Johansson musik till en utställning av Maria Montners tavlor på Galleri Eva Solvang.  

Känn dig själv: Affektariet Under kursen i Ljudkonst på DI fick jag, Ninni Hasselberg och Girilal Baars tillfälle att designa ljudet till Affektariet, en del av utställningen "Känn dig själv" som huserade på Kulturhuset under våren 2010.

Maria Montner: Grönt vatten (beskuren) Våren 2009 gjorde jag och Magnus Johansson ljud till en utställning av Maria Montners tavlor på Galleri Eva Solvang.  

Spelande skuggor "Spelande skuggor" var en föreställning på Kulturhuset av Lina Hanno som utgjordes av mim, kostym, sång och musik. Inblandade var bl.a. Åsa Hanno, Helena Jonsson och Carina Greitz. Jag skrev musiken som framfördes på violin, cello och synth.

Ljudexemplet är en version med enbart synth.

Nevskij Prospekt cd Nevskij Prospekt ep "Nevskij Prospekt" fanns under åren 1984-1991. Vi gav ut en CD och en EP och turnerade runt i norden. Ljudexemplet är "Himmelsbragd i en munhåla" från CD:n "Sameguld".